Direct naar de inhoud

Verdiepingsdag: Actieve hoop – Dordrecht

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

De Prinsemarij, Dordrecht

Adres:

Nassauweg 4

Drechtsteden
Naar Google Maps

In onze zorgen over het klimaat is het belangrijk om hoopvol te blijven. Maar hoe doe je dat? Op deze verdiepingsdag in Dordrecht helpen we je op weg.

Hoe blijf je hoopvol optimistisch? Op deze dag staan jouw klimaatzorgen centraal. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld.

Hoe ziet de dag eruit?

Actieve hoop cursus

Actieve Hoop is gebaseerd op het eigenzinnige gedachtegoed van de 91-jarige klimaatactivist en boeddhist Joanna Macy. Sinds de jaren zeventig weet ze mensen wereldwijd te inspireren. Zij gelooft in een grote ommekeer die begint bij verandering van jezelf. Daar is een nieuwe kijk op het leven voor nodig. Een leven van verwevenheid, afhankelijkheid en zorg voor alle wezens. Van ego naar eco.

Op deze dag zet je de eerste stap en ga je aan de hand van oefeningen en rituelen op zoek naar de koppige optimist in jezelf. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld. Actieve hoop noemen we dat.

Voor wie is deze verdiepingsdag?

Deze verdiepingsdag is er voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, graag wil veranderen, maar nog niet zo goed weet hoe.

“Het leverde mij veel inzichten op waarvan één in het bijzonder: om te kunnen veranderen, moest ik eerst de situatie onder ogen durven te komen. Juist dat blijkt erg moeilijk.”

Datum en prijs

Aanmelden

Docent/trainer: Saskia Markx-Dassel

Saskia Markx-Dassel is geestelijk verzorger en celebrant. Vanuit haar werk verdiept zij zich in levensverhalen van mensen en hun verlangen naar zin en betekenis. “Eén van de belangrijkste bronnen van waaruit wij mensen zin kunnen ervaren is de natuur. Wij zijn wezenlijk onderdeel van de natuur en hebben er toch een complexe verhouding mee. Nieuws over het klimaat kan zoveel ongemak veroorzaken dat je bijna zou vergeten dat je ook enorm van de natuur kunt genieten en op je eigen manier vorm kunt geven aan je verhouding tot de aarde. Goed om daar eens bij stil te staan.”

Veelgestelde vragen

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Meld mij ook aan voor de landelijke nieuwsbrief